Grillowane warzywa z indykiem

Grillowane warzywa z indykiem

Porcji: dla 1 osoby
Kaloryczność: 271 kcal

Do przyrządzenia sałatki potrzebujemy:
indyk 100g
cebula 55g


cukinia 100g


marchewka 45g


papryka czerwona 115g
bakłażan 120g
parmezan 4g
oliwa 5ml
pieprz czarny 2g


sól 2g

zioła prowansalskie

Jeśli nie tolerujemy jakiegoś składnika. 

To polecam zajrzeć tu >> Zamienniki<< i wybrać pasujący nam wariant.

1.  Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w większe kawałki.
     Wrzucamy warzywa do miski.
     Mieszamy z oliwa i przyprawami.
     W ten sam sposób przyrządzamy z indykiem.

2.  Warzywa i mięso grillujemy na patelni grillowej. 
     (Jeśli nie posiadamy takiej patelni. To Wrzucamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika i pieczemy w        230 stopniach przez 20 min.)

3.  Przekładamy warzywa z indykiem na talerz/do miski i posypujemy startym parmezanem.

Smacznego

0 komentarze: